A Foodin legnépszerűbb csokoládéja. A kókusztej hasonlít a tejcsokoládéra, de vegán! A lágy krémességét és édességet a kókusztej és a karamellszerű kókuszcukor teremti meg. Kóstold meg és nézd meg saját szemeddel! Könnyed kókusztej íze ellenére tökéletesen és élvezheted az Amazon mélyéről származó autentikus nyers kakaót.
A Foodin nyers csokoládéi a fenntartható fejlődés és az egész életen át tartó szenvedély eredménye. Alapítónk, Lasse Jalkanen a csokoládé iránti nagy szeretetéről ismert, így a nyers csokoládé különösen fontos termékcsoporttá vált a Foodinnál. Csokoládéik fő összetevője a Criollo fajta eredeti kakaóbab, amelyet családi gazdálkodók százai termesztenek az amazóniai esőerdők szívében. A nyerscsokoládé az édességét az indonéz kókuszcukorból nyeri, amelyet gyakran a világ legfenntarthatóbb édesítőjeként emlegetnek. A kókuszcukor alacsony glikémiás indexű, így stabilan tartja a vércukorszintet. Minden csokoládétermékükhöz Bacillus koaguláns probiotikumot adnak!
Finn kézműves nyerscsokoládék
A Foodin borsmentás kézműves nyers csokoládéja Finnországban hagyományos kőőrlési módszerrel készül. Az óriási malomkövek két-három napig bársonyos csokoládémasszává őrlik a hozzávalókat, és az alacsony, 42 Celsius-fok alatti hőmérséklet biztosítja, hogy a kakaóbab tulajdonságai megmaradjanak a végtermékben. A gyengéd köves alapozás befolyásolja a csokoládé állagát és lágyságát – a Foodin nyers csokoládéja minden érzékszervünk számára örömet okoz.
Ha elkészült a csokoládémassza, Sanna és Malla a Foodin csokoládéművesei alapos íz- és állagfelmérést végeznek. Fontos, hogy a massza egyenletes és selymesen puha, az íze pedig pontosan megfelelő legyen. Ezután a masszát temperálják, azaz hőkezelik. A temperálás a csokoládénak a fényes felületet biztosít és a megfelelő árnyalatot. Az étcsokoládéhoz kicsit több hő kell, mint a világosabb csokoládéhoz. Majd a temperált csokoládéból formák segítségével csokoládét formálnak. Ezután a kész csokoládékat egy vibrációs tányérra helyezik, amely eltávolítja a légbuborékokat és simává teszi a csokoládé felületét. Ezután a csokoládékat a hűtőben lehűtik.
A mentás nyerscsokoládék vegánok és semmilyen tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmaznak. Nincs más dolgod, mint egy pillantást vetni az összetevők listájára – a csokoládékat kizárólag a legjobb alapanyagokból készítjük. A Foodin minden nyerscsokoládéja megkapta a Flag Key címkét a finn mesterség és munka jeleként.
Összetevők
kókuszcukor,* kakaóvaj,* kakaócsepp,* kókusztejpor,* Bacillus coagulans *=bio
Tápanyagtáblázat
energia |
2308 kJ/ 552 kcal |
zsír |
42,8 g |
-ebből telített |
28,6 g |
szénhidrát |
37,3 g |
-ebből cukor |
34,6 g |
rost |
5,3 g |
fehérje |
4,4 g |
só |
0 g |
Dióféléket (kesudió, brazil dió, pekándió, pisztácia, makadámia, mogyoró és dió), mandulát, szezámmagot és tejsavófehérjét (tejből) feldolgozó üzemben készült.