A Foodin legnépszerűbb csokoládéja. A kókusztejes verzió hasonlít a tejcsokoládéra, azonban ez a csoki vegán! A lágy krémességét és édességet a kókusztej és a karamellszerű, természetes kókuszcukor adja. A kókuszcukor alacsony glikémiás indexű, így stabilan tartja a vércukorszintet. A termékhez továbbá még Bacillus coagulan probiotikumot is adnak, így gyomor panaszok esetnén is kíváló megoldás lehet! Kóstold meg és tapasztald meg tei is saját magad! Könnyed kókusztej íze mellett tökéletesen kijönnek az Amazon mélyéről származó nyers kakaó ízjegyei is.
A Foodin nyers csokoládéi a fenntartható fejlődés és az egész életen át tartó szenvedély eredménye. Alapítónk, Lasse Jalkanen a csokoládé iránti nagy szeretetéről ismert, így a nyers csokoládé különösen fontos termékcsoporttá vált a Foodinnál. Csokoládéik fő összetevője a Criollo fajta eredeti kakaóbab, amelyet családi gazdálkodók százai termesztenek az amazóniai esőerdők szívében. A nyerscsokoládé az édességét az indonéz kókuszcukorból nyeri, amelyet gyakran a világ legfenntarthatóbb édesítőjeként emlegetnek.
Finn kézműves nyerscsokoládék
A Foodin kókusztejes nyers kézműves csokoládéja Finnországban hagyományos kőőrlési módszerrel készül. Az óriási malomkövek két-három napig bársonyos csokoládémasszává őrlik a hozzávalókat, és az alacsony, 42 Celsius-fok alatti hőmérséklet biztosítja, hogy a kakaóbab tulajdonságai megmaradjanak a végtermékben. A gyengéd köves alapozás befolyásolja a csokoládé állagát és lágyságát – a Foodin nyers csokoládéja minden érzékszervünk számára örömet okoz.
Ha elkészült a csokoládémassza, Sanna és Malla a Foodin csokoládéművesei alapos íz- és állagfelmérést végeznek. Fontos, hogy a massza egyenletes és selymesen puha, az íze pedig pontosan megfelelő legyen. Ezután a masszát temperálják, azaz hőkezelik. A temperálás a csokoládénak a fényes felületet biztosít és a megfelelő árnyalatot. Az étcsokoládéhoz kicsit több hő kell, mint a világosabb csokoládéhoz. Majd a temperált csokoládéból formák segítségével csokoládét formálnak. Ezután a kész csokoládékat egy vibrációs tányérra helyezik, amely eltávolítja a légbuborékokat és simává teszi a csokoládé felületét. Ezután a csokoládékat a hűtőben lehűtik.
A nyerscsokoládék vegánok és semmilyen tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmaznak. Nincs más dolgod, mint egy pillantást vetni az összetevők listájára – a csokoládékat kizárólag a legjobb alapanyagokból készítjük. A Foodin minden nyerscsokoládéja megkapta a Flag Key címkét a finn mesterség és munka jeleként.
Összetevők
kókuszcukor,* kakaóvaj,* kakaóörlemény,* kókusztejpor,* Bacillus coagulans *=bio
Tápanyagtáblázat
energia |
2308 kJ/ 552 kcal |
zsír |
42,8 g |
-ebből telített |
28,6 g |
szénhidrát |
37,3 g |
-ebből cukor |
34,6 g |
rost |
5,3 g |
fehérje |
4,4 g |
só |
0 g |
Dióféléket (kesudió, brazil dió, pekándió, pisztácia, makadámia, mogyoró és dió), mandulát, szezámmagot és tejsavófehérjét (tejből) feldolgozó üzemben készült.