A Foodin borsmentás nyers csokoládéja ízletes, mentás friss csokoládé élmény. A csokoládé és a borsmenta kombinációja olyan klasszikus, amely évtizedek óta leveszi a lábáról a csokoládé szerelmeseit! A nyers kakaót bio borsmenta olajjal ízesítik, hogy olyan mélyre ható ízélményt kapjunk, amit mindannyian olyan jól ismerünk. A nyerscsokoládé az édességét az indonéz kókuszcukorból nyeri, amelyet gyakran a világ legfenntarthatóbb édesítőjeként emlegetnek. A kókuszcukor alacsony glikémiás indexű, így stabilan tartja a vércukorszintet. A termékhez továbbá még Bacillus coagulan probiotikumot is adnak, így gyomor panaszok esetnén is kíváló megoldás lehet!
A Foodin nyers csokoládéi a fenntartható fejlődés és az egész életen át tartó szenvedély eredménye. Alapítónk, Lasse Jalkanen a csokoládé iránti nagy szeretetéről ismert, így a nyers csokoládé különösen fontos termékcsoporttá vált a Foodinnál. Csokoládéik fő összetevője a Criollo fajta eredeti kakaóbab, amelyet családi gazdálkodók százai termesztenek az amazóniai esőerdők szívében.
Finn kézműves nyerscsokoládék
A Foodin borsmentás kézműves nyers csokoládéja Finnországban hagyományos kőőrlési módszerrel készül. Az óriási malomkövek két-három napig bársonyos csokoládémasszává őrlik a hozzávalókat, és az alacsony, 42 Celsius-fok alatti hőmérséklet biztosítja, hogy a kakaóbab tulajdonságai megmaradjanak a végtermékben. A gyengéd köves alapozás befolyásolja a csokoládé állagát és lágyságát – a Foodin nyers csokoládéja minden érzékszervünk számára örömet okoz.
Ha elkészült a csokoládémassza, Sanna és Malla a Foodin csokoládéművesei alapos íz- és állagfelmérést végeznek. Fontos, hogy a massza egyenletes és selymesen puha, az íze pedig pontosan megfelelő legyen. Ezután a masszát temperálják, azaz hőkezelik. A temperálás a csokoládénak a fényes felületet biztosít és a megfelelő árnyalatot. Az étcsokoládéhoz kicsit több hő kell, mint a világosabb csokoládéhoz. Majd a temperált csokoládéból formák segítségével csokoládét formálnak. Ezután a kész csokoládékat egy vibrációs tányérra helyezik, amely eltávolítja a légbuborékokat és simává teszi a csokoládé felületét. Ezután a csokoládékat a hűtőben lehűtik.
A mentás nyerscsokoládék vegánok és semmilyen tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmaznak. Nincs más dolgod, mint egy pillantást vetni az összetevők listájára – a csokoládékat kizárólag a legjobb alapanyagokból készítik. A Foodin minden nyerscsokoládéja megkapta a Flag Key címkét a finn mesterség és munka jeleként.
Összetevők
kakaóbab,* kókuszcukor,* kakaóvaj,* borsmenta olaj,* Bacillus coagulans *=bio
Tápanyagtáblázat
energia |
465 kJ/ 156 kcal |
zsír |
35,8 g |
-ebből telített |
21 g |
szénhidrát |
27,4 g |
-ebből cukor |
24,9 g |
rost |
19,2 g |
fehérje |
8,4 g |
só |
0,000027 g |
Dióféléket (kesudió, brazil dió, pekándió, pisztácia, makadámia, mogyoró és dió), mandulát, szezámmagot és tejsavófehérjét (tejből) feldolgozó üzemben készült.