A kókuszmanna, gyakorlatilag egy finom, bio kókuszpüré, amely új színt fog hozni a konyádba. A kókuszdió húsa finomn apróra van őrölve, így tökéletesen használható számos különböző élelmiszer elkészítéséhez, például süteményekhez, kekszekhez, müzlikhez, smoothie-khoz és salátákhoz. Emellett használható kókusztej és kókuszvaj készítéséhez is. A kókuszmanna gazdag rostokban, fehérjékben és ásványi anyagokban, mint például vasban és kalciumban.
A kókuszmanna önmagában is különléegesen ízletes, azonban vízzel összeturmixolva kókuszkrémet vagy tovább higítva akár kókusztejet készíthetünk belőle. Teltebbé, krémesebbé varázsolja a szószokat, pörkölteket, ragukat, a rakott ételeket, mindezt hozzáadott finom liszt nélkül. Vaj vagy margarin helyett használj kókuszmannát az alacsony cukortartalmú, egészséges snackek készítéséhez. Cukormentes édességek és fagylaltoknak is tökéletes ízharmóniát biztosít. A határ a csillagos ég, hogy hol lehet még beillszteni a főzések során! A kókuszmanna mára a vegán és ketogén konyha legizgalmasabb alapanyaga lehet!
A Foodin kókuszmanna forrása
A kókuszmanna friss kókuszdióból készült pép felhasználásával készül, amelyet fenntarthatóan és etikusan mükődő gazdaságban állítanak elő tisztelve a természetet. A kókuszdió szabadon, erdőkben terem és a feldolgozás egész folyamata a környezet és a biológiai sokféleség fenntratására odafigyel. A kókuszdiót emberi erővel, fáramászással, felmászással hosszú szárú kis pengék használatával gyűjtik be, vigyázva, hogy ne törjenek le fák ágai. A szedéstől számított két órán belül a gyümölcsöt kifejtik, megmossák és préselik. Ez lehetővé teszi a lehető legfrissebb ízt az összes Foodin kókusztermékben.
A „manna” különböző kultúrákban mást és mást jelent, de leginkább egy mennyei finomságra vagy természetfeletti erőre utal. A kókuszdió használatának története az ősi ázsiai konyhákig nyúlik vissza, Keralától Srí Lankáig, és a kókuszfákat gyakran a bőség fájaként is emlegették. A mi kókuszmannánkat nem istenek készítik, hanem egy kődaráló malomban készül, amely két napig finoman őrli a friss kókuszreszeléket bársonyos kókuszpürévé. Egyszerűen fogalmazva, a kókuszmanna egy alacsony hőmérsékleten előállított diópaszta. Lehetőségei a konyhában és a tányérjainkban szinte végtelenek.
Nyers, bio, vegán, gluténmentes, tejmentes. Nem tartalmaz adalékanyagokat és tartósítószereket.
Összetevők
100% kókuszdió
Tápanyagtáblázat (100g)
energia |
2 761 kJ/ 660 kcal |
zsír |
64.53 g |
-ebből telített
|
57.22 g |
szénhidrát |
7.35 g |
-ebből cukor |
7.35 g |
rost |
16.3 |
fehérje |
6.88 g |
só |
0.004 g |
A kókuszmannát napfénytől védve tárold. Dióféléket (kesudió, brazil dió, pekándió, pisztácia, makadámia, mogyoró és dió), mandulát, szezámmagot és tejsavófehérjét (tejből) feldolgozó üzemben csomagolják.